Om Oss

Välkommen till Seagren Art & Living .

 

  

 

Jag heter Anna-Karin Sjögren och älskar färgstark och exotisk inredning!

När jag efter att ha bott flera år i Asien skulle flytta hem till Sverige igen var det så mycket vackra saker därifrån jag inte kunde vara utan och det blev starten till min butik Seagren Art & Living. Hela sortimentet är utvalt av mig personligen och eftersom jag direktimporterar är det många av varorna jag är ensam om i Sverige.

Eftersom man gärna vill att ens hem ska reflektera en själv så är det inte bara viktigt att ens inredning ska ha en unik design. Man vill gärna veta så mycket som möjligt om ursprunget också.

För att ta reda på så mycket det bara gick så gjorde jag en resa till norra Vietnam och en till New Delhi i Indien. Det var två spännande resor till Vietnams landsbygd och Delhis basarer där jag träffade intressanta människor och såg oerhört mycket vackert hantverk.

 

Här fick jag möjlighet att träffa många tillverkare och välja ut vilka jag ville samarbeta med. Av de leverantörer jag nu arbetar med är alla familjeföretag och de som äger företaget är de som driver det. Alla företagen följer lagstadgade arbetsvillkor, t.ex. måste alla anställda vara minst 18 år och ha gått ut motsvarande gymnasiet och de kvinnliga anställda har även rätt till mammaledighet. 

När det är möjligt försöker vi att arbeta med leverantörer som har mycket av sin tillverkning på landsbygden. I Asien finns en rik kultur och hantverksskicklighet på landsbygden som på sina håll tyvärr håller på att försvinna eftersom många söker sig till storstäderna i brist på jobb.

En annan viktig del av en vara är materialet. Vi har har valt att främst ta hem produkter av naturmaterial som siden, bomull, bambu och kokosnöt. Förutom en högre kvalitet så är det även ett bra miljöval. På varje produktkategori berättar vi om vilken miljöaspekt vi har tittat på när vi har valt ut våra varor.
 

Välkommen!

Kontaktinformation        Tel: 0480-22053      Email: info@seagren.se
Foto: Olof Elm, http://www.olofelm.com/